zaterdag 16 april 2016

Inspectie put, ontslakkings put

Bij een engine yard mag zeker geen inspectie put ontbreken, deze zijn als bouwpakketten te koop, maar ik vindt het leuk om ze zelf te maken.
Voor deze inspectie putten, gebruik ik weer hout alles op maat gezaagd en al in elkaar verlijmd, de trappen zijn ook van hout gemaakt, ziet misschien wel raar uit van hout maar later als deze geverfd zijn en ingebouwd op de baan, valt het hout niet meer op.
Hier is de put te zien met de rails ook op de plaats, de rails worden op de plaats gehouden met wederom stukken printplaat.
Op deze foto de dubbele ontslakkings put te zien, deze wordt gemaakt en dan gevuld met tegellijm, ik was erachter gekomen dat tegellijm, in puur vorm, alleen aangemaakt met water, ziet er heel goed uit en heeft een beton achtig structuur.
De tegellijm wel voorzichtig aanbrengen en proberen niet al teveel knoei te maken! de randen worden tijdens het droog process op de plaats gehouden met houten latjes, deze worden weggehaald voor dat de lijm geheel is uitgedroogd, anders trek je de lijm stuk (dit geleerd uit ervaring)
Ook op deze foto te zien heb ik de bewatering installatie geplaatst, de torens zijn gewoon in de tegellijm gedrukt, eveneens de putjes.
Voordat de tegellijm droog begint te worden, veeg alle overtollig lijm weg, dit klus is nu nog makkelijk, als de lijm droog is kan het ook, maar dan ben je veel langer mee bezig.
Op de laatste foto is het geheel te zien opgedroogd, net beton, met wat oneffenheden en krasjes die moet schuren voorstellen, ziet het niet oneven uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten