zondag 20 maart 2016

Zelf wissels maken

Hier ga ik laten zien hoe ik zelf wissels maak.
Begin met een template te downloaden van het internet, templates van HO zijn gratie te downloaden op handlaidtrack. deze template vervolgens goed vastplakken op een platte ondergrond, ik gebruik hiervoor een MDF plaat. Op de tekening wordt aangegeven waar de verbindings bielzen komen! Deze zijn gemaakt van met koper bekleed printplaat, op de juiste maak gemaakt, 1,5mm hoog en 3mm breed, de lengte wordt aangegeven op de tekening.
Nu de rails op maat maken, vijlen en schuren......frogs maken, de rails dan met soldeer techniek vast maken op de geprepareerde bielzen.
Hier een close up van de frogs. Als de tekening goed gevolgd wordt, valt er weinig niet goed te gaan.
Een zijde van de dubbel crossover klaar. Later worden de overige bielzen gemaakt, deze zijn van gewoon hout, ingekocht bij Conrad, en dan zwart geverfd. De kopmaat van de bielzen zijn 2mm hoog en 3mm breed, zo goed als dezelfde maat als Fleischmann rails.
Bijna klaar, het einde is in zicht. Om een idee te geven...ik heb een week over gedaan om dit te maken, een paar uurtjes per dag wel.
Even op de stroom testen, wel een ingewikkeld aansluiting gezien al de omschakelingen nodig voor de frogs. Maar die werkte wel goed. Nu af maken met de houten bielzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten